Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz ukraiński na wędzonce"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 141
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 141
Składniki
Marchew, pietruszkę, por i seler oczyść. Mięso umyj, włóż z przyprawami do zimnej wody (ok. 2 l). Gdy woda się zagotuje, dołóż warzywa. Gotuj pod przykryciem ok. 60 min. Przecedź.
W tym czasie umyj i obierz buraki. Pokrój na plasterki, polej oliwą i sokiem z cytryny. Dodaj posiekany czosnek. Posól. Zapiekaj pod przykryciem przez 30 minut w temp. 180oC.
Pomidory pokrój na ósemki. Wytnij twarde części. Bulion ponownie podgrzej. Marchewkę, pietruszkę i por pokrój na plasterki. Plasterki buraków przekrój na połowę.
Pokrojone warzywa wrzuć do rosołu. Gotuj pod przykryciem kolejne 20 minut. Ewentualnie dopraw solą lub szczyptą cukru. Podawaj z drobno pokrojonym mięsem z wywaru.Źródło: Naj