Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszcz z naleśnikami"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 695
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 695
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
Włoszczyznę oczyść, umyj. Zalej 2 litrami wody. Dodaj koperek, szczyptę soli oraz pieprzu i gotuj 15 minut. Wywar odcedź. Oczyść i pokrój buraki, włóż do wywaru. Gotuj, aż będą miękkie, potem zmiksuj. Przypraw sokiem z cytryny, cukrem, solą oraz pieprzem.
Naleśniki: do wysokiego naczynia wsyp mąkę, dodaj mleko, jajko, szczyptę soli, posiekaną natkę i zmiksuj ciasto. Usmaż naleśniki. Posiekaj cebulę i zeszklij na oleju. Kiedy ostygnie, wymieszaj z majonezem. Posmaruj naleśniki, zwiń, pokrój na porcje. Nabij je na patyczki, podawaj z zupą.
Porcje 8, 50 min, Cena 1,30 z, Kalorie 350 kcal
Anna Góralska z LidzbarkaŹródło: Takie jest życie