Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz z pasztecikami"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 184
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 184
Składniki
Zetrzyj buraki na tarce, zalej je wodą i zagotuj z dodatkiem suszonych grzybów. Odcedź i odstaw do wystygnięcia. Bura- ki ponownie zalej wodą i ugotuj. Ostudź i odcedź. Dopraw do smaku czosnkiem i przyprawami.
Przyrządź paszteciki. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj pieczarki i smaż, mieszając. Ciasto francuskie rozmroź i wytnij szklanką kółka. Na ich połowie ułóż po środku zimny farsz. Przykryj pozostałymi kółeczkami. Zawiń brzegi i zlep, dociskając widelcem. Gotowe ciasto pasztecikowe wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C i upiecz na rumiano.Źródło: Telemax