Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz z pasztecikami"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 985
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666483
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 985
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666483
Składniki
Zetrzyj buraki na tarce, zalej je wodą i zagotuj z dodatkiem suszonych grzybów. Odcedź i odstaw do wystygnięcia. Bura- ki ponownie zalej wodą i ugotuj. Ostudź i odcedź. Dopraw do smaku czosnkiem i przyprawami.
Przyrządź paszteciki. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj pieczarki i smaż, mieszając. Ciasto francuskie rozmroź i wytnij szklanką kółka. Na ich połowie ułóż po środku zimny farsz. Przykryj pozostałymi kółeczkami. Zawiń brzegi i zlep, dociskając widelcem. Gotowe ciasto pasztecikowe wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C i upiecz na rumiano.Źródło: Telemax