Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz z pasztecikami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
Składniki
Zetrzyj buraki na tarce, zalej je wodą i zagotuj z dodatkiem suszonych grzybów. Odcedź i odstaw do wystygnięcia. Bura- ki ponownie zalej wodą i ugotuj. Ostudź i odcedź. Dopraw do smaku czosnkiem i przyprawami.
Przyrządź paszteciki. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj pieczarki i smaż, mieszając. Ciasto francuskie rozmroź i wytnij szklanką kółka. Na ich połowie ułóż po środku zimny farsz. Przykryj pozostałymi kółeczkami. Zawiń brzegi i zlep, dociskając widelcem. Gotowe ciasto pasztecikowe wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C i upiecz na rumiano.Źródło: Telemax