Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bazyliowy krem z zielonego groszku"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 35
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 35
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Składniki
Groszek opłucz, osącz. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż ziemniaki i groszek. Warzywa zalej ok. 1 i 1/4 litra wody. Wkrusz kostkę bulionową i gotuj jeszcze 20 minut. Nie przykrywaj garnka, aby groszek nie stracił ładnego zielonego koloru. Pod koniec gotowania wrzuć bazylię.
Miękkie warzywa zmiksuj razem z wywarem. Wymieszaj ze śmietaną. Przypraw do smaku sokiem z cytryny oraz solą i białym pieprzem. Podawaj z groszkiem ptysiowym.Źródło: Tina