Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bazyliowy krem z zielonego groszku"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4296
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 47
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 88
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 397
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4296
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 47
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 88
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 397
Składniki
Groszek opłucz, osącz. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż ziemniaki i groszek. Warzywa zalej ok. 1 i 1/4 litra wody. Wkrusz kostkę bulionową i gotuj jeszcze 20 minut. Nie przykrywaj garnka, aby groszek nie stracił ładnego zielonego koloru. Pod koniec gotowania wrzuć bazylię.
Miękkie warzywa zmiksuj razem z wywarem. Wymieszaj ze śmietaną. Przypraw do smaku sokiem z cytryny oraz solą i białym pieprzem. Podawaj z groszkiem ptysiowym.Źródło: Tina