Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Befsztyk z sosem grzybowym"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 124
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 225
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 241
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 794
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 124
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 225
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 241
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 794
Składniki
Wołowinę pokrój w cienkie plastry i lekko rozbij. Posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso. Podduś pod przykryciem przez 40 minut, aż mięso będzie miękkie. Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu. Grzyby obsmaż i zalej sosem oraz czerwonym winem.
Całość gotuj przez 20 minut. Dopraw śmietaną i udekoruj rozmarynem. Sosem polej mięso. Gruszki obierz, przekrój na pół i oczyść z gniazd nasiennych. Włóż do rondelka, zalej białym winem i 2 szklankami wody. Dodaj goździki, liść laurowy, sok z cytryny i cukier. Całość zagotuj. Gdy gruszki będą miękkie, wyjmij je i zanurz w zimnej wodzie. We wgłębienia włóż borówki.Źródło: Na żywo