Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Befsztyki ze śliwkami"
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2714
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 186
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2714
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 186
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Składniki
Zrób marynatę: warzywa oczyść i pokrój w grubą kostkę, czosnek pozostaw w łupinach. Przesmaż warzywa na patelni.
Dodaj tymianek, zmiażdżone ziarna jałowca i wino, delikatnie gotuj przez około 6 min. Ostudzoną marynatą zalej mięso i pozostaw do marynowania pod przykryciem na dobę.
Śliwki wydryluj, pokrój na bardzo cienkie paski. Mięso osącz z marynaty, oczyść z błonek. Pokrój na plastry, spłaszcz je ręką.
Oprósz pieprzem, usmaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, by było lekko różowe w środku. Zdejmij, lekko osól, trzymaj w cieple. Na powstałym sosie przeduś śliwki. Podaj z mięsem.Źródło: Świat kobiety