Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na przepyszne racuchy w wersji bezglutenowej. Są chrupiące i sycące. Serdecznie polecam :-)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93627
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2663
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3499
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1602
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2267
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93627
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2663
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3499
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1602
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2267
Składniki
Najpierw mieszamy w misce wszystkie suche składniki. Potem dodajemy jajka, śmietanę, mieszamy, następnie stopniowo dolewamy mleko i mieszamy. Jeżeli ciasto okaże się zbyt gęste, to dolewamy jeszcze trochę mleka, mieszamy. Umyte i obrane jabłka trzemy na tarce o grubych oczkach bezpośrednio do ciasta. Sypiemy cynamonem, mieszamy i ciasto gotowe. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje ciasta i smażymy na złoto po kilka minut z każdej strony. Usmażone przekładamy na talerz wyłożony papierem. Oprószamy cukrem pudrem. Smacznego :-)