Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na przepyszne racuchy w wersji bezglutenowej. Są chrupiące i sycące. Serdecznie polecam :-)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 108
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 189
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1266
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 500
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 108
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 189
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1266
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 500
Składniki
Najpierw mieszamy w misce wszystkie suche składniki. Potem dodajemy jajka, śmietanę, mieszamy, następnie stopniowo dolewamy mleko i mieszamy. Jeżeli ciasto okaże się zbyt gęste, to dolewamy jeszcze trochę mleka, mieszamy. Umyte i obrane jabłka trzemy na tarce o grubych oczkach bezpośrednio do ciasta. Sypiemy cynamonem, mieszamy i ciasto gotowe. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje ciasta i smażymy na złoto po kilka minut z każdej strony. Usmażone przekładamy na talerz wyłożony papierem. Oprószamy cukrem pudrem. Smacznego :-)