Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na przepyszne racuchy w wersji bezglutenowej. Są chrupiące i sycące. Serdecznie polecam :-)
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2561
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1918
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2561
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1918
Składniki
Najpierw mieszamy w misce wszystkie suche składniki. Potem dodajemy jajka, śmietanę, mieszamy, następnie stopniowo dolewamy mleko i mieszamy. Jeżeli ciasto okaże się zbyt gęste, to dolewamy jeszcze trochę mleka, mieszamy. Umyte i obrane jabłka trzemy na tarce o grubych oczkach bezpośrednio do ciasta. Sypiemy cynamonem, mieszamy i ciasto gotowe. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje ciasta i smażymy na złoto po kilka minut z każdej strony. Usmażone przekładamy na talerz wyłożony papierem. Oprószamy cukrem pudrem. Smacznego :-)