Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na przepyszne racuchy w wersji bezglutenowej. Są chrupiące i sycące. Serdecznie polecam :-)
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164792
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164792
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Składniki
Najpierw mieszamy w misce wszystkie suche składniki. Potem dodajemy jajka, śmietanę, mieszamy, następnie stopniowo dolewamy mleko i mieszamy. Jeżeli ciasto okaże się zbyt gęste, to dolewamy jeszcze trochę mleka, mieszamy. Umyte i obrane jabłka trzemy na tarce o grubych oczkach bezpośrednio do ciasta. Sypiemy cynamonem, mieszamy i ciasto gotowe. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje ciasta i smażymy na złoto po kilka minut z każdej strony. Usmażone przekładamy na talerz wyłożony papierem. Oprószamy cukrem pudrem. Smacznego :-)