Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na przepyszne racuchy w wersji bezglutenowej. Są chrupiące i sycące. Serdecznie polecam :-)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9534
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1147
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11498
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 515
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9534
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1147
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11498
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 515
Składniki
Najpierw mieszamy w misce wszystkie suche składniki. Potem dodajemy jajka, śmietanę, mieszamy, następnie stopniowo dolewamy mleko i mieszamy. Jeżeli ciasto okaże się zbyt gęste, to dolewamy jeszcze trochę mleka, mieszamy. Umyte i obrane jabłka trzemy na tarce o grubych oczkach bezpośrednio do ciasta. Sypiemy cynamonem, mieszamy i ciasto gotowe. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje ciasta i smażymy na złoto po kilka minut z każdej strony. Usmażone przekładamy na talerz wyłożony papierem. Oprószamy cukrem pudrem. Smacznego :-)