Do góry

Dania główne Przepis na:

Biała, domowa kiełbasa pieczona z cebulą i piwem:

Biała, domowa kiełbasa pieczona z cebulą i piwem:

Autor:

Przepisów i artykułów: 375 Ocena: 3096

Dodano:

Odsłon: 2214

W naszym domu często przygotowujemy domowe, smaczne wędliny. Oto jedna z propozycji, jak można podać kiełbaski aby nabrały innego, aromatycznego smaku.

Składniki

  • kilka białych kiełbasek ( u mnie domowa)
  • 2 cebule
  • 1 łyżka smalcu lub innego tłuszczu
  • 1/2 szklanki jasnego piwa
  • kilka gałązek rozmarynu
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie



  1. W glinianym lub innym naczyniu żaroodpornym roztopić tłuszcz. Ułożyć kiełbaski.
    Każdą nakłuć w kilku miejscach patyczkiem do szaszłyków.
    Na kiełbaskach rozłożyć pokrojoną w krążki cebulę i wcisnąć w wolne przestrzenie świeże gałązki rozmarynu.
    Podlać piwem. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni .
    Piec 20 minut . Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze przez 10 minut by kiełbaski się zrumieniły a nadmiar płynu odparował.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń