Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W naszym domu często przygotowujemy domowe, smaczne wędliny. Oto jedna z propozycji, jak można podać kiełbaski aby nabrały innego, aromatycznego smaku.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7664
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2683
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71182
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7664
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2683
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71182
Składniki
W glinianym lub innym naczyniu żaroodpornym roztopić tłuszcz. Ułożyć kiełbaski. Każdą nakłuć w kilku miejscach patyczkiem do szaszłyków. Na kiełbaskach rozłożyć pokrojoną w krążki cebulę i wcisnąć w wolne przestrzenie świeże gałązki rozmarynu. Podlać piwem. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni . Piec 20 minut . Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze przez 10 minut by kiełbaski się zrumieniły a nadmiar płynu odparował.