Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała fasola z chrupiącym boczkiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Składniki
Usmaż na patelni na średnim ogniu grubo pokrojony boczek. Gdy będzie gotowy, przełóż na talerz, ale nie wylewaj tłuszczu z patelni. Podsmaż w nim drobno posiekaną cebulę i czosnek, aż zmiękną.
Zmniejsz odrobinę ogień pod patelnią i wrzuć boczek, fasolę oraz przyprawy. Mieszaj, aż wszystkie będą gorące.
Wskazówka: Jeśli masz ochotę na współczesną odmianę tego dania, spróbuj doprawić je odrobiną indyjskiej pikatnej przyprawy sambar masala i szczyptą cukru zamiast cynamonu.Źródło: Olivia