Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała fasola z chrupiącym boczkiem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27121
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27121
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Usmaż na patelni na średnim ogniu grubo pokrojony boczek. Gdy będzie gotowy, przełóż na talerz, ale nie wylewaj tłuszczu z patelni. Podsmaż w nim drobno posiekaną cebulę i czosnek, aż zmiękną.
Zmniejsz odrobinę ogień pod patelnią i wrzuć boczek, fasolę oraz przyprawy. Mieszaj, aż wszystkie będą gorące.
Wskazówka: Jeśli masz ochotę na współczesną odmianę tego dania, spróbuj doprawić je odrobiną indyjskiej pikatnej przyprawy sambar masala i szczyptą cukru zamiast cynamonu.Źródło: Olivia