Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11767
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1506
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11767
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1506
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, żeby potem zmielić w maszynce na grubych oczkach. Czosnek dorzucamy do mielenia mięsa , dodajemy przyprawy i wodę, a potem wyrabiamy/mieszamy...dobrze wyrobione mięso wstawiamy do lodówki na noc. Jelita płuczemy pod kranem i nadziewamy na lejek napełniamy powoli mięsem i zakręcamy pętka.No i już mamy kiełbasę, którą można sparzyć, ale również surową przechować w lodówce. Na czym polega domowe parzenie kiełbasy, do zagotowanej wody wkładamy kiełbasę i zostawiamy aż ostygnie. Tak przygotowaną kiełbasę możemy zjeść od razu, a po lekkim osuszeniu nadaje się do zamrożenia