Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Białą kiełbasę najczęściej podajemy na ciepło z wody lub w barszczu białym. A może by tak co innego: biała kiełbasa zapiekana z cebulą, papryką i pomidorem pod żółtym serem.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1889
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3844
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3604
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 419
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1889
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3844
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3604
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 419
Składniki
Cebule obieramy, papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, pomidory obieramy ze skórki. Naczynie żaroodporne natłuszczamy masłem i na jego dnie układamy jedną pokrojoną cebulę. Na cebuli układamy jedną pokrojoną w kostkę paprykę i oprószamy solą, pieprzem i obiema paprykami.
Z białej kiełbasy zdejmujemy osłonkę. Kiełbasy kroimy na dowolne kawałki /ja każdą sztukę przekroiłam na pół/ i układamy na papryce.
Na kiełbasie układamy resztę warzyw:posiekaną cebulę, pokrojone paprykę i pomidory. Całość oprószamy solą, pieprzem i papryką. Wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Zapiekamy 20-25 min. Zapiekaną kiełbasę z warzywami podajemy na gorąco. Możemy podawać z keczupem lub sosem czosnkowym.