Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Białą kiełbasę najczęściej podajemy na ciepło z wody lub w barszczu białym. A może by tak co innego: biała kiełbasa zapiekana z cebulą, papryką i pomidorem pod żółtym serem.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 83
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 83
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Składniki
Cebule obieramy, papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, pomidory obieramy ze skórki. Naczynie żaroodporne natłuszczamy masłem i na jego dnie układamy jedną pokrojoną cebulę. Na cebuli układamy jedną pokrojoną w kostkę paprykę i oprószamy solą, pieprzem i obiema paprykami.
Z białej kiełbasy zdejmujemy osłonkę. Kiełbasy kroimy na dowolne kawałki /ja każdą sztukę przekroiłam na pół/ i układamy na papryce.
Na kiełbasie układamy resztę warzyw:posiekaną cebulę, pokrojone paprykę i pomidory. Całość oprószamy solą, pieprzem i papryką. Wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Zapiekamy 20-25 min. Zapiekaną kiełbasę z warzywami podajemy na gorąco. Możemy podawać z keczupem lub sosem czosnkowym.