Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 36
Dodano: 19.08.2011
Odsłon: 1845
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Rozgrzać piekarnik do 225 stopni.
Tacę, na której będzie pieczona ryba posmarować olejem. Położyć na niej rybę. Następnie posypać ją 1 szczyptą pieprzu, soli i czosnku. Skropić mlekiem i winem. Później rozsypać na rybie zawartość 1 saszetki herbaty. Położyć na rybie cebulę i grzyby. Ponownie dodać 1 szczyptę pieprzu, soli i czosnku. I ponownie rozsypać na rybie zawartość 2 torebki herbaty.
Przykryć całość folią i smażyć przez ok. 25 minut. Po 20 minutach sprawdzić, czy ryba jest dostatecznie miękka. Jeśli tak, nadaje się do podania.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Malwa55 28 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Specjalistka w kpiowaniu przepisow,oj nie ladnie0 Kto głosował? | Odpowiedz