Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Białe szparagi z łososiem rukolą i pomidorkami cherry"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 681
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 55
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 235
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 378
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 681
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 55
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 235
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 378
Składniki
Szparagi umyj, obierz i odetnij zdrewniałe końce. Gotuj je ok. 8 minut w osolonej wodzie. Ugotuj jajka, obierz i pokrój w kostkę. Rukolę dokładnie umyj i osusz.
Pomidorki umyj, osusz. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, dodaj pomidorki, oprósz solą i pieprzem, smaż ok. 1 minuty.
Na półmisek wyłóż rukolę, szparagi, łososia, pomidorki i orzeszki. Sok z cytryny ze szczyptą soli i pieprzu wymieszaj z olejem. Polej sałatkę. Rada: Do sosu dodaj łyżeczkę ostrej musztardy.Źródło: Olivia