Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Białe szparagi z polędwiczką"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8335
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1213
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10071
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4606
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 644
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8335
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1213
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10071
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4606
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 644
Składniki
Warzywa umyć. Marchew obrać, pokroić w kostkę. Cebulę pociąć w piórka lub posiekać. Cukinię (ze skórą) także pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić. Na oliwie zeszklić cebulę, pieczarki i marchew, poddusić, dodać cukinię, doprawić.
Mięso pokroić w plastry, lekko rozbić, oprószyć tymiankiem i pieprzem, usmażyć na oliwie.
Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końce, gotować ok. 15-20 minut w osolonej wodzie (ze szczyptą cukru), odsączyć.
Gorące polędwiczki podawać na ciepłych szparagach, dekorować duszonymi warzywami. Oprószyć pieprzem.
Białe szparagi (w przeciwieństwie do zielonych) zawsze wymagają starannego obrania łodyg przed ugotowaniem.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium