Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Białe szparagi z polędwiczką"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 112
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 98
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 112
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 98
Składniki
Warzywa umyć. Marchew obrać, pokroić w kostkę. Cebulę pociąć w piórka lub posiekać. Cukinię (ze skórą) także pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić. Na oliwie zeszklić cebulę, pieczarki i marchew, poddusić, dodać cukinię, doprawić.
Mięso pokroić w plastry, lekko rozbić, oprószyć tymiankiem i pieprzem, usmażyć na oliwie.
Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końce, gotować ok. 15-20 minut w osolonej wodzie (ze szczyptą cukru), odsączyć.
Gorące polędwiczki podawać na ciepłych szparagach, dekorować duszonymi warzywami. Oprószyć pieprzem.
Białe szparagi (w przeciwieństwie do zielonych) zawsze wymagają starannego obrania łodyg przed ugotowaniem.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium