Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak w Waszych domach, ale u mnie mundialowe szaleństwo zaczęło się na dobre. Dlatego specjalnie dla moich kibiców przygotowałam jedno z ich ulubionych potraw w piłkarskiej wersji. Zapraszam zatem na biało-czerwone kopytka.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 110
Dziś do pracy.
Odsłon: 131
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 156
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15404
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 323
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 110
Dziś do pracy.
Odsłon: 131
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 156
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15404
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 323
Składniki
Buraki obrać i ugotować najlepiej na parze, zostawić do wystudzenia, a następnie zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Zimne ugotowane ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wbić jajko, dodać mąki i wyrobić ciasto. 2/3 ciasta odstawić na bok (będą to białe kluski). Do pozostałego ciasta dodać starte buraczki i wyrobiać dalej, warto dodać jeszcze trochę mąki.
Na stolnice posypaną mąką wyłożyć ciasto. Na małą porcję czerwonego ciasta położyć taką samą porcję ciasta bialego i uformować wałeczek, a następnie wykrawać tzw. kopytka (wielkość wedle uznania).
W dużym garnku zagotować osoloną wodę, a następnie delikatnie wrzucić kopytka, gotować 3-4 minuty od momentu wypłynięcia.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)