Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 962
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 127
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 80
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 962
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 127
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 80
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 21
Składniki
Mięso umyj i włóż do zimnej wody. Zagotuj, zdejmij szumowiny. Dodaj listki laurowe i ziele. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem.
Warzywa, oprócz kalafiora, obierz, dokładnie umyj – zwłaszcza por, i pokrój na kawałki. Podsmaż na maśle. Po paru minutach dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Warzywa wrzuć do rosołu. Gotuj, aż lekko zmiękną, dodaj podzielony na różyczki kalafior, curry i cukier. Gotuj do miękkości. Odłóż kilka różyczek kalafiora do deko racji, resztę warzyw zmiksuj na gładki krem.
Do śmietany wlej kilka łyżek zupy, dokładnie wymieszaj i wlej do garnka z zupą. Dopraw solą i pieprzem. Bazylię umyj, osusz, oderwij listki od gałązek i posiekaj je. Zupę rozlej do ogrzanych kokilek, włóż po kilka różyczek kalafiora, posyp bazylią.Źródło: Naj