Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tuż po świętach z pozostałych wędlin oraz smaków spod pieczenia mięs przygotowuję aromatyczny bigos. Tradycyjnie aby wydobyć głębię wszystkich smaków wolno gotuję bigos przez 2-3 dni. Tak przyrządzony bigos skrywa w sobie najlepsze świąteczne smaki.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13077
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2457
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3601
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4460
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13077
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2457
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3601
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4460
Składniki
W dużym garnku umieszczam smak spod mięs dodaję kiszoną kapustę. Doprowadzam do zagotowania. Zmniejszam ogień i wolno gotuję. W trakcie gotowania dodaję suszone grzyby, śliwki, podduszoną na oleju cebulę i owoce jałowca. Duszę 2 godziny dodaję pokrojone w kawałki wędliny i duszę kolejną godzinę. Wlewam wino gotuję, aż odparuje alkohol. Bigos odstawiam do wystudzenia.
Następnego dnia ponownie zagotowuję i gotuję na wolnym ogniu około godziny. Co jakiś czas bigos należy zamieszać. Na koniec doprawiam solą i pieprzem ponieważ smak na którym był gotowany bigos był wystarczająco doprawiony.