Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tuż po świętach z pozostałych wędlin oraz smaków spod pieczenia mięs przygotowuję aromatyczny bigos. Tradycyjnie aby wydobyć głębię wszystkich smaków wolno gotuję bigos przez 2-3 dni. Tak przyrządzony bigos skrywa w sobie najlepsze świąteczne smaki.
W dużym garnku umieszczam smak spod mięs dodaję kiszoną kapustę.
Doprowadzam do zagotowania. Zmniejszam ogień i wolno gotuję. W trakcie gotowania dodaję suszone grzyby, śliwki, podduszoną na oleju cebulę i owoce jałowca. Duszę 2 godziny dodaję pokrojone w kawałki wędliny i duszę kolejną godzinę. Wlewam wino gotuję, aż odparuje alkohol. Bigos odstawiam do wystudzenia.
Następnego dnia ponownie zagotowuję i gotuję na wolnym ogniu około godziny. Co jakiś czas bigos należy zamieszać.
Na koniec doprawiam solą i pieprzem ponieważ smak na którym był gotowany bigos był wystarczająco doprawiony.
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 15
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 286
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 334
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 131
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 238
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 15
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 286
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 334
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 131
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 238
Składniki
W dużym garnku umieszczam smak spod mięs dodaję kiszoną kapustę. Doprowadzam do zagotowania. Zmniejszam ogień i wolno gotuję. W trakcie gotowania dodaję suszone grzyby, śliwki, podduszoną na oleju cebulę i owoce jałowca. Duszę 2 godziny dodaję pokrojone w kawałki wędliny i duszę kolejną godzinę. Wlewam wino gotuję, aż odparuje alkohol. Bigos odstawiam do wystudzenia.
Następnego dnia ponownie zagotowuję i gotuję na wolnym ogniu około godziny. Co jakiś czas bigos należy zamieszać. Na koniec doprawiam solą i pieprzem ponieważ smak na którym był gotowany bigos był wystarczająco doprawiony.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burger z łososiem i wasabi mayo
Dania główne
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Dania główne
Naleśniki mięsno- warzywne
Dania główne
Pierogi z białym serem i jabłkami
Burger z łososiem i wasabi mayo
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 15
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Ten przepis szczególnie warto wypróbować, pierogi smakują wybornie.
Odsłon: 68