Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam bigos and uwielbiam experymentowac z różnymi dodatkami. Ten przepis jest prosty i smaczny, bez żadnych wykwintności.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10879
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4854
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 975
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9331
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10879
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4854
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 975
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9331
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1386
Składniki
Kapustę zagotować w sporej ilości wody, odcedzić i wrzucić z powrotem do garnka. Dodać 1 l wody i zacząć gotowanie na małym palniku, na najmniejszym ogniu.
Mięso pokroić w kawałki i smażyć na małym ogniu. W tym czasie pokroić kiełbasę wzdłuż na pół, a potem znów na pół, aby powstały ćwiartki. Następnie pokroić na kawałki i kiedy mięso już się zetnie po około 15 min., dodać kiełbasę i dalej smażyć aż zacznie brązowieć. Dodać szczyptę soli.
Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i dalej smażyć 10 min.
Do kapusty dodać usmażoną kiełbasę i mięso i dalej gotować na małym ogniu 2 godziny od czasu do czasu mieszając. Dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz owoc jałowca.
Następnie dodać starte na tarce do jarzyn jabłko.
3 ząbki czosnku wycisnąć w prasce i dodać do bigosu. Doprawić majerankiem oraz pieprzem.
Podawać z ziemniakami lub chlebem.