Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Regionalny bigos bieszczadzki.
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 159
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 449
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 122
Przepis na prosty obiad dla całej rodziny, który przygotujesz dość szybko i b...
Odsłon: 1428
Przepis na błyskawiczny obiad z prostych składników. Wystarczy podsmażyć kurc...
Odsłon: 131
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 159
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 449
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 122
Przepis na prosty obiad dla całej rodziny, który przygotujesz dość szybko i b...
Odsłon: 1428
Przepis na błyskawiczny obiad z prostych składników. Wystarczy podsmażyć kurc...
Odsłon: 131
Składniki
Wykonanie: Grzyby opłukać i namoczyć przez kilka godzin .Mięso, kiełbasę, boczek pokroić w kostkę. Kapustę kiszoną dokładnie opłukać, drobno posiekać , a biała kapustę również drobno poszatkować i połączyć obie kapusty. Podlać odrobiną wody i wkładać kolejno produkty do brytfanny razem z mięsem i wędliną. Wlać wywar po grzybach, a grzyby drobno posiekać włożyć do bigosu razem z usmażoną cebulą. Następnie dodać drobno pokrojone śliwki, przyprawić do smaku, wymieszać z koncentratem pomidorowym, podlać czerwonym winem i piec w piekarniku przez dwie godziny w temperaturze 180- 200 stopni. Następnego dnia wymieszać bigos, w razie potrzeby doprawić i piec przez kolejną godzinę.