Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Regionalny bigos bieszczadzki.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1293
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 799
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1293
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 799
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Składniki
Wykonanie: Grzyby opłukać i namoczyć przez kilka godzin .Mięso, kiełbasę, boczek pokroić w kostkę. Kapustę kiszoną dokładnie opłukać, drobno posiekać , a biała kapustę również drobno poszatkować i połączyć obie kapusty. Podlać odrobiną wody i wkładać kolejno produkty do brytfanny razem z mięsem i wędliną. Wlać wywar po grzybach, a grzyby drobno posiekać włożyć do bigosu razem z usmażoną cebulą. Następnie dodać drobno pokrojone śliwki, przyprawić do smaku, wymieszać z koncentratem pomidorowym, podlać czerwonym winem i piec w piekarniku przez dwie godziny w temperaturze 180- 200 stopni. Następnego dnia wymieszać bigos, w razie potrzeby doprawić i piec przez kolejną godzinę.