Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny bigos staropolski ugotowany z kapusty kiszonej, domowego kiszenia oraz białej, świeżej kapusty z dodatkiem mięs, kiełbasy, wina, przypraw, prawdziwków, lub pieczarek jeżeli nie mamy grzybów leśnych. Bigos najlepiej smakuje po kilku dniach od ugotowania.
Schabowe są tradycyjnym, niedzielnym obiadem w milionach polskich domów. Kied...
Odsłon: 20967
Babcia Magdy Gessler była Rosjanką, więc kto jak nie polska restauratorka, na...
Odsłon: 36741
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 1396
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 498
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 218
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 385
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3667
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 3995
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 498
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 218
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 385
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3667
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 3995
Składniki
Prawdziwki moczymy, wymoczone gotujemy w litrze wody. Ugotowane grzyby kroimy na mniejsze kawałki. W wodzie po gotowaniu grzybów gotujemy poszatkowaną białą kapustę. Do gotującej się kapusty dodajemy pokrojone grzyby, pastę rosołową i solimy do smaku, gotujemy 30 minut. W między czasie smażymy na smalcu pokrojone w kostkę mięsa i kiełbasę. Kiełbasę smażymy oddzielnie. Usmażone mięsa i kiełbasę dodajemy do gara z gotującą kapustą, dodajemy również lekko odciśniętą kiszoną kapustę. Kapusta ukiszona była z marchwią i kminkiem więc kminku i marchwi nie dodawano do bigosu. Dodajemy również wino, liście laurowe, ziele angielskie i pokrojone w kostkę śliwki, gotujemy 60 minut. Podczas gotowania musimy bigos często mieszać. Podczas gotowania dodajemy pieprz do smaku, majeranek i mieloną paprykę. Bigos gotujemy jeszcze w następnym dniu 60 minut, dodajemy koncentrat pomidorowy. Jeżeli smak bigosu będzie nam odpowiadać kończymy gotowanie. Bigos można zamrozić, zawekować lub też zajadać na gorąco z domowego wypieku pieczywem. Smacznego !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placek pastucha
Dania główne
Omlet specjalny z ziołami
Dania główne
Makaron udon z wołowiną po azjatycku
Dania główne
Karkówka z piekarnika
Placek pastucha
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 3995
Omlet specjalny z ziołami
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 218