Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos staropolski z jabłkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Grzyby namocz. Ugotuj, pokrój. Śliwki namocz. Osącz, pokrój.
Kapustę białą poszatkuj. Włóż do rondla, dodaj kapustę kiszoną, wlej szklankę wody, ugotuj.
Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Mięso i wędliny drobno pokrój, dodaj do kapusty.
Dodaj grzyby, śliwki, cebulę i starte jabłka, wymieszaj. Wsyp przyprawy, wlej wino. Gotuj 40 min na małym ogniu. Przypraw.
<strong>Przepis przysłała Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie