Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 44
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2302
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 44
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2302
Składniki
W dużym garnku podgrzewamy oliwę z masłem wkładamy pokrojoną cebule(w kostkę lub w pół plastry),czosnek,rozmaryn,papryke bez skóry(ja dodaje taką bułgarska pieczoną ze słoika)wsypujemy sól i pieprz i chwilę dusimy,W tym czasie obieramy kabaczki(z dużych należy wykroić gniazda nasienne),kroimy na pół i w kostkę.Dodajemy do cebuli i dusimy pod przykryciem aż kabaczki zmiekną mieszajac od czasu do czasu.Odkrywamy i jeszcze dusimy aż część płynu wyparuje.Ewentuanie doprawiamy do smaku.
Do kabaczków można dodać podsmażoną kiełbasę,pomidory bez skóry i pestek,doprawiać kostkami rosołowymi.
Można zrobić wersję z patisonami(tylko patisony trzeba wczesnie poddusić bo są twardsze i zanim zmiękną to kabaczek się rozpaćka) i pieczarkami uduzsonymi na maśle.