Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 150
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 534
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 108
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 126
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 150
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 534
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 108
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 126
Składniki
W dużym garnku podgrzewamy oliwę z masłem wkładamy pokrojoną cebule(w kostkę lub w pół plastry),czosnek,rozmaryn,papryke bez skóry(ja dodaje taką bułgarska pieczoną ze słoika)wsypujemy sól i pieprz i chwilę dusimy,W tym czasie obieramy kabaczki(z dużych należy wykroić gniazda nasienne),kroimy na pół i w kostkę.Dodajemy do cebuli i dusimy pod przykryciem aż kabaczki zmiekną mieszajac od czasu do czasu.Odkrywamy i jeszcze dusimy aż część płynu wyparuje.Ewentuanie doprawiamy do smaku.
Do kabaczków można dodać podsmażoną kiełbasę,pomidory bez skóry i pestek,doprawiać kostkami rosołowymi.
Można zrobić wersję z patisonami(tylko patisony trzeba wczesnie poddusić bo są twardsze i zanim zmiękną to kabaczek się rozpaćka) i pieczarkami uduzsonymi na maśle.