Bezmięsny,lekki i szybki bigosik,pasuje do gotowanych ziemniaczków lub jako samodzielne danie:)
Bigos z młodej kapusty włoskiej i czerwonej fasoli
Składniki
- młoda kapusta włoska
- fasola czerwona, 1 puszka
- koperek,duży pęczek
- cebula, 1-2 szt
- koncentrat pomidorowy, 100 g
- tymianek,ok płaskiej łyżki
- papryka słodka,papryka ostra,pieprz,sól do smaku
- olej ok 4 łyżki
Składniki
- młoda kapusta włoska
- fasola czerwona, 1 puszka
- koperek,duży pęczek
- cebula, 1-2 szt
- koncentrat pomidorowy, 100 g
- tymianek,ok płaskiej łyżki
- papryka słodka,papryka ostra,pieprz,sól do smaku
- olej ok 4 łyżki

Etapy przygotowania
Kapustę oczyścić,umyć,poszatkować i wrzucić do garnka dodając trochę wody i 2 łyżki oleju.Gotować do miękkości (ok 20-30 min) co jakiś czas mieszając. W tym czasie obrać cebulę,pokroić w kostkę i zrumienić na 2 łyżkach oleju. Do ugotowanej kapusty dodać zrumienioną cebulę,koncentrat,tymianek,pieprz,sól,paprykę słodką i ostrą do smaku oraz odsączoną z zalewy fasolę i posiekany koperek. Zamieszać i dusić na małym ogniu ok 10 min,smacznego:)
Przepis w Waszym wykonaniu (7)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy

Przedstawiam pomysł na odmienione mielone.. Do dania dodałam czubrycę, charak...
Odsłon: 5820

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 15172
Ostatnio komentowane przepisy

Przedstawiam pomysł na odmienione mielone.. Do dania dodałam czubrycę, charak...
Odsłon: 5820

Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 15172



Składniki
- młoda kapusta włoska
- fasola czerwona, 1 puszka
- koperek,duży pęczek
- cebula, 1-2 szt
- koncentrat pomidorowy, 100 g
- tymianek,ok płaskiej łyżki
- papryka słodka,papryka ostra,pieprz,sól do smaku
- olej ok 4 łyżki
Kapustę oczyścić,umyć,poszatkować i wrzucić do garnka dodając trochę wody i 2 łyżki oleju.Gotować do miękkości (ok 20-30 min) co jakiś czas mieszając. W tym czasie obrać cebulę,pokroić w kostkę i zrumienić na 2 łyżkach oleju. Do ugotowanej kapusty dodać zrumienioną cebulę,koncentrat,tymianek,pieprz,sól,paprykę słodką i ostrą do smaku oraz odsączoną z zalewy fasolę i posiekany koperek. Zamieszać i dusić na małym ogniu ok 10 min,smacznego:)
Ciekawy pomysł na bigos - warto wypróbować:)
Świetny, lekki bigosik :) Mniam ;)
Pozdrawiam:))
mniam :-) ale mi smaka narobiłaś Aniu :-) nigdy nie jadłam bigosu z włoskiej kapusty, do wypróbowania :-) pozdrawiam gorąco