Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 365 Ocena: 13720
Dodano: 13.05.2014
Odsłon: 3682
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Kapustę oczyścić,umyć,poszatkować i wrzucić do garnka dodając trochę wody i 2 łyżki oleju.Gotować do miękkości (ok 20-30 min) co jakiś czas mieszając.
W tym czasie obrać cebulę,pokroić w kostkę i zrumienić na 2 łyżkach oleju.
Do ugotowanej kapusty dodać zrumienioną cebulę,koncentrat,tymianek,pieprz,sól,paprykę słodką i ostrą do smaku oraz odsączoną z zalewy fasolę i posiekany koperek.
Zamieszać i dusić na małym ogniu ok 10 min,smacznego:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

ErJot 26 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Ciekawy pomysł na bigos - warto wypróbować:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 13 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Świetny, lekki bigosik :) Mniam ;)4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 13 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł z tą fasolą, koniecznie do spróbowania :) pozdrówcia :) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 13 maja 2014Zgłoś do usunięcia
mniam :-) ale mi smaka narobiłaś Aniu :-) nigdy nie jadłam bigosu z włoskiej kapusty, do wypróbowania :-) pozdrawiam gorąco Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz