Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z młodej kapusty włoskiej i czerwonej fasoli

Bigos z młodej kapusty włoskiej i czerwonej fasoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 320 Ocena: 5870

Dodano:

Odsłon: 3500

Bezmięsny,lekki i szybki bigosik,pasuje do gotowanych ziemniaczków lub jako samodzielne danie:)

Składniki

  • młoda kapusta włoska
  • fasola czerwona, 1 puszka
  • koperek,duży pęczek
  • cebula, 1-2 szt
  • koncentrat pomidorowy, 100 g
  • tymianek,ok płaskiej łyżki
  • papryka słodka,papryka ostra,pieprz,sól do smaku
  • olej ok 4 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę oczyścić,umyć,poszatkować i wrzucić do garnka dodając trochę wody i 2 łyżki oleju.Gotować do miękkości (ok 20-30 min) co jakiś czas mieszając.
    W tym czasie obrać cebulę,pokroić w kostkę i zrumienić na 2 łyżkach oleju.
    Do ugotowanej kapusty dodać zrumienioną cebulę,koncentrat,tymianek,pieprz,sól,paprykę słodką i ostrą do smaku oraz odsączoną z zalewy fasolę i posiekany koperek.
    Zamieszać i dusić na małym ogniu ok 10 min,smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 13 maja 2014 Fajny pomysł z tą fasolą, koniecznie do spróbowania :) pozdrówcia :) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 13 maja 2014 mniam :-) ale mi smaka narobiłaś Aniu :-) nigdy nie jadłam bigosu z włoskiej kapusty, do wypróbowania :-) pozdrawiam gorąco Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń