Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W szlacheckich dworach nie posiadano szybkowaru, dlatego przyrządzanie bigosu zajmowało wiele godzin. Postaw na nowoczesność i przygotuj bigos błyskawicznie szybko. Przepis pozostaje tradycyjny, ponieważ to on jest strażnikiem wspaniałego smaku.
krupnik jest esencjonalny, syty, smaczny..................SMACZNEGO!!!
Odsłon: 14661
Przepis dnia
Szybkie i proste danie z kiełbasą, ziemniakami i kapustą.
Odsłon: 17923
Gęsty, aromatyczny gulasz mięsny z dodatkiem suszonych grzybów, ogórków kiszo...
Odsłon: 4368
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 61
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 119
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1635
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 297
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 61
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 119
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1635
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 297
Składniki
Namocz grzyby w zimnej wodzie i zostaw na kilka godzin. Następnie wyjmij i potnij w paseczki, a wodę po grzybach zostaw. Wyciśnij kapustę z nadmiaru soku. Nie musisz jej płukać, żeby nie wypłukiwać składników odżywczych. Pokrój kapustę na mniejsze fragmenty.
Umyj i osusz mięso i pokrój w kostkę, a kiełbasę w plasterki. W głębokiej patelni lub garnku rozgrzej tłuszcz, wrzuć obraną i posiekaną w kostkę cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i kminek. Przesmażaj chwilę, aż całość zacznie pachnieć. Następnie dodaj pokrojone mięso i krótko podsmaż.
Przełóż zawartość patelni do szybkowaru, następnie dodaj pokrojoną kapustę oraz kiełbasę, posiekane grzyby oraz wodę po ich moczeniu, a także wino, koncentrat pomidorowy i resztę przypraw. Dopraw solą i pieprzem. Zamknij szybkowar i gotuj bigos ok. 60 minut na małym ogniu, licząc od momentu wzrostu ciśnienia w garze. Po tym czasie wyłącz szybkowar i pozwól, aby ostygł, a zawór sam się otworzył. W razie potrzeby dodatkowo dopraw bigos i od razu podawaj na stół.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki w sosie pomidorowym
Dania główne
Polonezy schabowe według Ewy Wachowicz
Dania główne
Kurczak pieczony w słodkim sosie chili według Ewy Wachowicz
Dania główne
Smażone części z kaczki, ziemniaki i sałatka.
Klopsiki w sosie pomidorowym
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1635
Polonezy schabowe według Ewy Wachowicz
Tradycyjne polonezy schabowe to nic innego jak roladki wieprzowe z nadzieniem...
Odsłon: 4778