Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników naszej wspaniałej staropolskiej kuchni. Bigos, podstawowa zaleta - może tydzień leżeć w lodówce i nadal jest świeży.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 45
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 21
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 45
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 21
Składniki
Grzyby zalej wodą, mocz godzinę. W garnku na smalcu przysmaż cebulę, dodaj posiekaną kapustę. Zalej wodą z grzybami i 750 ml wody. Dodaj przyprawy korzenne. Duś 40 minut. W tym czasie na smalcu przysmaż pokrojone w kostkę mięso. Dodaj do kapusty. Dołóż pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę oraz śliwki i suszone jabłka. Duś jeszcze godzinę. Dołóż przysmażone plasterki kiełbasy oraz rodzynki. Dolej wino. Duś 20 min. Na 5 min przed końcem przypraw solą, pieprzem, cukrem, majerankiem i kminkiem.