Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników naszej wspaniałej staropolskiej kuchni. Bigos, podstawowa zaleta - może tydzień leżeć w lodówce i nadal jest świeży.
Przepis na schab ze śliwką nie musi być trudny i wręcz musi się udać. Prawdzi...
Odsłon: 2570
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 402
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 142
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2570
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 402
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 142
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2570
Składniki
Grzyby zalej wodą, mocz godzinę. W garnku na smalcu przysmaż cebulę, dodaj posiekaną kapustę. Zalej wodą z grzybami i 750 ml wody. Dodaj przyprawy korzenne. Duś 40 minut. W tym czasie na smalcu przysmaż pokrojone w kostkę mięso. Dodaj do kapusty. Dołóż pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę oraz śliwki i suszone jabłka. Duś jeszcze godzinę. Dołóż przysmażone plasterki kiełbasy oraz rodzynki. Dolej wino. Duś 20 min. Na 5 min przed końcem przypraw solą, pieprzem, cukrem, majerankiem i kminkiem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Naleśniki na maślance z flambirowanymi truskawkami
Dania główne
Zapiekanka familijna
Dania główne
Kurczak w pomidorach na ostro
Dania główne
Młoda kapusta na boczku wędzonym
Naleśniki na maślance z flambirowanymi truskawkami
Sezon truskawkowy w pełni, jednym z moich ulubionych dań z truskawkami są nal...
Odsłon: 110
Zapiekanka familijna
Jeśli szukasz przepisu na obiad lub sycącą kolację, która posmakuje zarówno d...
Odsłon: 4288