Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2167
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 916
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2167
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 916
Składniki
Udziec pokrój w plastry, lekko ubij, dodaj sól, pieprz i odłóż na 5 minut. Masło wymieszaj ze startym serem. Całość utrzyj na gęsty krem i wstaw do lodówki.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż na nim przygotowane bitki. Gotowe mięso połóż na talerzu i pozostaw w cieple. Pomidory pokrój w grubsze plastry, posyp je ziołami prowansalskimi i krótko podpiecz. Czerwone wino dopraw goździkami i cukrem.
Szalotki obierz, włóż do wina i całość zagotuj. Podpieczone pomidory połóż na talerzu, a na nich bitki. Masą z sera napełnij szprycę i wyciśnij na mięso. Całość polej wcześniej przygotowanym winem. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Na żywo