Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 718
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31346
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 718
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31346
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Składniki
Udziec pokrój w plastry, lekko ubij, dodaj sól, pieprz i odłóż na 5 minut. Masło wymieszaj ze startym serem. Całość utrzyj na gęsty krem i wstaw do lodówki.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż na nim przygotowane bitki. Gotowe mięso połóż na talerzu i pozostaw w cieple. Pomidory pokrój w grubsze plastry, posyp je ziołami prowansalskimi i krótko podpiecz. Czerwone wino dopraw goździkami i cukrem.
Szalotki obierz, włóż do wina i całość zagotuj. Podpieczone pomidory połóż na talerzu, a na nich bitki. Masą z sera napełnij szprycę i wyciśnij na mięso. Całość polej wcześniej przygotowanym winem. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Na żywo