Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki w duszonych podgrzybkach

Bitki w duszonych podgrzybkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22354

Dodano:

Odsłon: 2584

Spraw by Twoja rodzina poczuła się wyjątkowo! Przygotuj tą potrawę a zobaczysz uznanie w oczach najbliższych.

Składniki

  • wołowina zrazowa, 0,75 kg
  • podgrzybki, 0,5 kg
  • marchewka, 1
  • seler, 1 kawałek
  • cebula, 2
  • śmietanka 30%, 0,5 szklanki
  • mąka, 4 łyżki
  • listek laurowy, 1
  • rozmaryn, 1 gałązka
  • siekana natka pietruszki, 1 łyżka
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie
  • olej i masło do smażenia
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Bitki w duszonych podgrzybkach

Przygotowanie

  1. Wołowinę oczyścić, osuszyć, pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Marchewkę i seler po oczyszczeniu pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić.

  2. Na rozgrzanym oleju przesmażyć oprószone mąką kawałki wołowiny, przełożyć do garnka. Mięso zalać wodą do przykrycia, doprawić solą i pieprzem. Dodać listek laurowy. Kawałek rozmarynu, ziele angielskie i przesmażone warzywa, gotować.

  3. Na rozgrzanym maśle partiami przesmażyć podgrzybki i dodać do mięsa. Gotować do miękkości wołowiny. Można podać w pieczywie, udekorować pozostałym rozmarynem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń