Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spraw by Twoja rodzina poczuła się wyjątkowo! Przygotuj tą potrawę a zobaczysz uznanie w oczach najbliższych.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 153
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104509
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9041
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 153
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104509
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9041
Składniki
Wołowinę oczyścić, osuszyć, pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Marchewkę i seler po oczyszczeniu pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić.
Na rozgrzanym oleju przesmażyć oprószone mąką kawałki wołowiny, przełożyć do garnka. Mięso zalać wodą do przykrycia, doprawić solą i pieprzem. Dodać listek laurowy. Kawałek rozmarynu, ziele angielskie i przesmażone warzywa, gotować.
Na rozgrzanym maśle partiami przesmażyć podgrzybki i dodać do mięsa. Gotować do miękkości wołowiny. Można podać w pieczywie, udekorować pozostałym rozmarynem.