Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bitki w sosie cebulowym"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 191
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22427
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 191
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22427
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Składniki
Mięso pokrój w cienkie plastry. Lekko je rozbij, obsyp solą, pieprzem, majerankiem. Odstaw na pół godziny, aby przeszło smakiem. Obtocz w mące. Cebulę pokrój w kostkę.
W rondlu rozgrzej olej i obsmaż mięso. Włóż pokrojoną cebulę, podlej gorącą wodą, nakryj naczynie. Duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Wymieszaj łyżkę mąki z niewielką ilością wody. Wlej do potrawy, gotuj chwilę. Przypraw solą, pieprzem oraz majerankiem. Podaj danie z ulubioną surówką.
Przepis przysłała Teresa Kropidłowska z Łęga
Porcje: 10. Przygot.: 70 min. Cena: 1,60 zł. Kalorie: 210 kcal.Źródło: Bella Relaks