Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bitki w sosie cebulowym"
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 122
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 354
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1050
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 122
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 354
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1050
Składniki
Mięso pokrój w cienkie plastry. Lekko je rozbij, obsyp solą, pieprzem, majerankiem. Odstaw na pół godziny, aby przeszło smakiem. Obtocz w mące. Cebulę pokrój w kostkę.
W rondlu rozgrzej olej i obsmaż mięso. Włóż pokrojoną cebulę, podlej gorącą wodą, nakryj naczynie. Duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Wymieszaj łyżkę mąki z niewielką ilością wody. Wlej do potrawy, gotuj chwilę. Przypraw solą, pieprzem oraz majerankiem. Podaj danie z ulubioną surówką.
Przepis przysłała Teresa Kropidłowska z Łęga
Porcje: 10. Przygot.: 70 min. Cena: 1,60 zł. Kalorie: 210 kcal.Źródło: Bella Relaks