Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bitki w sosie grzybowym"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6472
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 139
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 816
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6472
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 139
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 816
Składniki
Grzyby namocz na noc, rano posiekaj. Mięso opłucz, pokrój na plastry i lekko je rozbij. Oprósz solą, pieprzem, odstaw na pół godziny. Plastry mięsa obtocz w mące i obsmaż na oleju. Przełóż do garnka.
Na tym samym tłuszczu podsmaż pokrojoną cebulę. Włóż do mięsa. Dodaj pokrojone grzyby, zalej wywarem z grzybów oraz wodą, aby mięso było zakryte. Włóż przyprawy. Duś, aż mięso będzie miękkie (w razie potrzeby dolej wody). Zagęść mąką, jeszcze raz przypraw do smaku.
Przed podaniem posyp potrawę natką.
Przepis przysłała Elżbieta Staniak z Żyrardowa
Porcje: 5. : 60 min. Cena: 1,95 zł. Kalorie: 225 kcal.Źródło: Bella Relaks