Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bitki w sosie grzybowym"
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1831
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 220
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6318
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1831
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 220
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6318
Składniki
Grzyby namocz na noc, rano posiekaj. Mięso opłucz, pokrój na plastry i lekko je rozbij. Oprósz solą, pieprzem, odstaw na pół godziny. Plastry mięsa obtocz w mące i obsmaż na oleju. Przełóż do garnka.
Na tym samym tłuszczu podsmaż pokrojoną cebulę. Włóż do mięsa. Dodaj pokrojone grzyby, zalej wywarem z grzybów oraz wodą, aby mięso było zakryte. Włóż przyprawy. Duś, aż mięso będzie miękkie (w razie potrzeby dolej wody). Zagęść mąką, jeszcze raz przypraw do smaku.
Przed podaniem posyp potrawę natką.
Przepis przysłała Elżbieta Staniak z Żyrardowa
Porcje: 5. : 60 min. Cena: 1,95 zł. Kalorie: 225 kcal.Źródło: Bella Relaks