Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bitki w sosie kurkowo-śmietanowym"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Schab umyj, osusz, pokrój na 5 plastrów. Każdy plaster delikatnie rozbij przez folię spo żywczą. Natrzyj słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem.
Kurki rozmroź. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Czosnek obierz, posiekaj. Margarynę stop w brytfannie lub dużym rondlu. Włóż plastry mięsa, obsmaż z obydwu stron. Dodaj kurki (najlepiej pokrojone), cebulę i czosnek. Duś na małym ogniu ok. 15 minut.
Zalej wywarem jarzynowym, duś pod przykryciem 30-35 minut. Pod koniec duszenia dodaj masło, stop. Wlej śmietanę, zamieszaj, chwilę podduś. Sos przypraw do smaku.Źródło: Chwila dla Ciebie