Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bitki w sosie paprykowym"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 442
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 109
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 442
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 109
Składniki
Mięso umyj, osusz. Pokrój na dosyć cienkie plastry. Lekko je rozbij, aby było bardziej kruche. Oprósz przyprawą do wieprzowiny.
Owiń folią i wstaw na co najmniej godzinę do lodówki, aby przeszło smakiem przyprawy. Im dłużej leży w przyprawach, tym jest smaczniejsze. Wyjmij mięso i obsmaż z obu stronach na oleju.
Przełóż na talerz. Oczyść z nasion wszystkie papryki i drobno pokrój. Obierz cebulę i także pokrój. Oskrob marchewki, opłucz, pokrój w kostkę.
W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej. Podsmaż paprykę razem z cebulą. Kiedy zmiękną, dodaj marchewkę i znów chwilę smaż, mieszając.
Podlej niewielką ilością wody, wlej keczup, dodaj koncentrat pomidorowy, nakryj i duś chwilę. Włóż musztardę, przypraw solą, pieprzem oraz papryką.
Włóż obsmażone mięso i duś około 30 minut na wolnym ogniu. Wyjmij mięso. Niewielką ilość mąki wymieszaj z wodą, wlej do sosu i gotuj, aż zgęstnieje. Przypraw do smaku.
Bitki ułóż na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty. Polej sosem warzywnym, udekoruj cząstkami pomidorów i listkami natki. Podaj z ziemniakami lub makaronem oraz sałatką.Źródło: Bella Relaks