Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bitki w sosie winogronowym"
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22583
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 350
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 493
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22583
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 350
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 493
Składniki
Z mięsa wycinam osiem plastrów, rozbijam je lekko, przyprawiam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce.
Mięso, delikatnie oprószone mąką, kładę na rozgrzany tłuszcz. Smażę z obu stron na złoty kolor. Posypuję solą, pieprzem i ziołami. Podlewam wodą, przykrywam i duszę na małym ogniu do miękkości.
Winogrona myję, obrywam i rozgotowuję, dolewając wino. Przecieram przez sito.
Dodaję pozostałe oprócz oleju. Miksuję blenderem na gładką masę. Zagotowuję i dodaję olej.Źródło: Kobieta i życie