Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bitki wieprzowe w sosie curry"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10577
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3213
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2327
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10577
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3213
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2327
Składniki
Mięso opłucz starannie, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w plasterki i oprósz solą. W dużym rondlu rozgrzej 2 łyżki oliwy. Wrzuć mięso, smaż z dwóch stron około 10 minut, wyjmij.
Obraną cebulę pokrój w talarki. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i posiekaj. Wrzuć z cebulą do rondla, w którym smażyłaś mięso. Oprósz curry i łyżeczką kurkumy. Przemieszaj i duś około 2 minuty. Wyjmij z rondla.
Połowę mięsa ułóż z powrotem w rondlu. Przykryj połową uduszonej cebuli z czosnkiem, połową osączonej białej fasolki oraz mrożonego groszku. Warzywa przykryj resztą mięsa, cebuli z czosnkiem, groszku i fasolki. Całość posyp solą i połową łyżeczki chili. Dodaj liść laurowy.
Trzy łyżki octu winnego wymieszaj z bulionem oraz 2 łyżkami koncentratu. Zalej w rondlu. Gotuj na średnim ogniu pod przykryciem około 1,5 godziny.
czas ok. 45 min; porcja – 440 kcal, cena 4,10 złŹródło: Świat kobiety