Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki wieprzowe w sosie curry

Bitki wieprzowe w sosie curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 16

Sprawdzony przepis na "Bitki wieprzowe w sosie curry"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso opłucz starannie, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w plasterki i oprósz solą. W dużym rondlu rozgrzej 2 łyżki oliwy. Wrzuć mięso, smaż z dwóch stron około 10 minut, wyjmij.

  2. Obraną cebulę pokrój w talarki. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i posiekaj. Wrzuć z cebulą do rondla, w którym smażyłaś mięso. Oprósz curry i łyżeczką kurkumy. Przemieszaj i duś około 2 minuty. Wyjmij z rondla.

  3. Połowę mięsa ułóż z powrotem w rondlu. Przykryj połową uduszonej cebuli z czosnkiem, połową osączonej białej fasolki oraz mrożonego groszku. Warzywa przykryj resztą mięsa, cebuli z czosnkiem, groszku i fasolki. Całość posyp solą i połową łyżeczki chili. Dodaj liść laurowy.

  4. Trzy łyżki octu winnego wymieszaj z bulionem oraz 2 łyżkami koncentratu. Zalej w rondlu. Gotuj na średnim ogniu pod przykryciem około 1,5 godziny.

  5. czas ok. 45 min; porcja – 440 kcal, cena 4,10 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń