Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bitki wieprzowe z warzywami"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 960
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37288
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 960
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37288
Składniki
Szynkę umyj, oczyść i pokrój w plastry. Każdy rozbij dość cienko, po czym oprósz solą, pieprzem i obtocz w mące pszennej.
Na patelni rozgrzej smalec. Gdy dobrze się roztopi, wrzuć kotlety i obsmaż je szybko na dużym ogniu. Cebulę oraz marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Przełóż warzywa do garnka. Na nich umieść podsmażone z obu stron bitki. Dodaj też tłuszcz, na którym się smażyły. Całość zalej wodą i duś pół godziny. W międzyczasie dopraw sos solą i pieprzem. Na koniec połącz z łyżką mąki rozrobionej w zimnej wodzie.
Danie podawaj z ziemniakami i surówką.Źródło: Kurier TV