Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bitki wieprzowe z warzywami"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 64
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 107
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 64
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 107
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
Szynkę umyj, oczyść i pokrój w plastry. Każdy rozbij dość cienko, po czym oprósz solą, pieprzem i obtocz w mące pszennej.
Na patelni rozgrzej smalec. Gdy dobrze się roztopi, wrzuć kotlety i obsmaż je szybko na dużym ogniu. Cebulę oraz marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Przełóż warzywa do garnka. Na nich umieść podsmażone z obu stron bitki. Dodaj też tłuszcz, na którym się smażyły. Całość zalej wodą i duś pół godziny. W międzyczasie dopraw sos solą i pieprzem. Na koniec połącz z łyżką mąki rozrobionej w zimnej wodzie.
Danie podawaj z ziemniakami i surówką.Źródło: Kurier TV