Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 155
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 155
Składniki
Posmaruj paprykę olejem, posól, włóż do brytfanny i piecz w 190° C przez 20 minut. Następnie wyjmij z piekarnika, przykryj, poczekaj 15 minut i obierz. Usuń nasiona i pokrój na paski.
Piersi z indyka oczyść i pokrój w plastry. Lekko ubij, dopraw solą i podsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Dodaj przecier z pomidorów, 100 ml wody, pokrojoną paprykę, posiekaną papryczkę chili, liść laurowy, tymianek i oregano. Dopraw solą i pieprzem.
Wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut w temperaturze 180° C. Pięć minut przed końcem pieczenia dodaj oliwki. Podawaj z duszonym ryżem.Źródło: Na żywo