Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki z szynki, to pyszny obiad, na co dzień i od święta. Kruche i delikatne mięso, duszone w sosie. Świetnie smakuje z ziemniakami, kaszą lub wszelkiego rodzaju kluskami.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2363
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4458
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1473
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 421
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2363
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4458
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1473
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 421
Składniki
Szynkę pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem. Każdy plaster, przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i podsmażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony.
Podsmażone mięso zalać gorącą wodą. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Na osobnej patelni, podsmażyć pokrojoną w plastry cebulę i drobno pokrojony czosnek. Dodać do mięsa.
Przykryć pokrywką i dusić 1,5 godziny. Do miękkości mięsa. W trakcie duszenia można jeszcze delikatnie, podlać mięso wodą. Kiedy mięso będzie miękkie, odkryć pokrywkę i podgotować jeszcze 5-10 minut, żeby sos się zredukował.