Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki z szynki, to pyszny obiad, na co dzień i od święta. Kruche i delikatne mięso, duszone w sosie. Świetnie smakuje z ziemniakami, kaszą lub wszelkiego rodzaju kluskami.
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3276
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 196
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3276
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 196
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Składniki
Szynkę pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem. Każdy plaster, przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i podsmażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony.
Podsmażone mięso zalać gorącą wodą. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Na osobnej patelni, podsmażyć pokrojoną w plastry cebulę i drobno pokrojony czosnek. Dodać do mięsa.
Przykryć pokrywką i dusić 1,5 godziny. Do miękkości mięsa. W trakcie duszenia można jeszcze delikatnie, podlać mięso wodą. Kiedy mięso będzie miękkie, odkryć pokrywkę i podgotować jeszcze 5-10 minut, żeby sos się zredukował.