Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na łatwy obiad, z soczystą szynką.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3925
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34227
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1675
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3925
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34227
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1675
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Składniki
Szynkę pokroiłem na plastry i delikatnie rozbiłem. Posypałem przyprawami i oprószyłem mąką a następnie podsmażyłem na rumiano. Zarumienione mięso zalałem wodą, dorzuciłem listek laurowy i kilka ziarenek pieprzu a następnie dusiłem do miękkości.
Boczek pokroiłem w kostkę, czosnek drobno posiekałem a cebulę pokroiłem w pióra. Boczek podsmażyłem, następnie dodałem do niego cebulę i czosnek. Całość dodałem do mięsa. Szynkę dusiłem do miękkości, na koniec zaklepałem mąką ze śmietaną, posypałem pietruszką.
Podawałem z ziemniakami i kiszoną kapustą.