Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na łatwy obiad, z soczystą szynką.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 457
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 457
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Składniki
Szynkę pokroiłem na plastry i delikatnie rozbiłem. Posypałem przyprawami i oprószyłem mąką a następnie podsmażyłem na rumiano. Zarumienione mięso zalałem wodą, dorzuciłem listek laurowy i kilka ziarenek pieprzu a następnie dusiłem do miękkości.
Boczek pokroiłem w kostkę, czosnek drobno posiekałem a cebulę pokroiłem w pióra. Boczek podsmażyłem, następnie dodałem do niego cebulę i czosnek. Całość dodałem do mięsa. Szynkę dusiłem do miękkości, na koniec zaklepałem mąką ze śmietaną, posypałem pietruszką.
Podawałem z ziemniakami i kiszoną kapustą.