Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na łatwy obiad, z soczystą szynką.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67473
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1847
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67473
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1847
Składniki
Szynkę pokroiłem na plastry i delikatnie rozbiłem. Posypałem przyprawami i oprószyłem mąką a następnie podsmażyłem na rumiano. Zarumienione mięso zalałem wodą, dorzuciłem listek laurowy i kilka ziarenek pieprzu a następnie dusiłem do miękkości.
Boczek pokroiłem w kostkę, czosnek drobno posiekałem a cebulę pokroiłem w pióra. Boczek podsmażyłem, następnie dodałem do niego cebulę i czosnek. Całość dodałem do mięsa. Szynkę dusiłem do miękkości, na koniec zaklepałem mąką ze śmietaną, posypałem pietruszką.
Podawałem z ziemniakami i kiszoną kapustą.