Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na łatwy obiad, z soczystą szynką.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1060
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1060
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Składniki
Szynkę pokroiłem na plastry i delikatnie rozbiłem. Posypałem przyprawami i oprószyłem mąką a następnie podsmażyłem na rumiano. Zarumienione mięso zalałem wodą, dorzuciłem listek laurowy i kilka ziarenek pieprzu a następnie dusiłem do miękkości.
Boczek pokroiłem w kostkę, czosnek drobno posiekałem a cebulę pokroiłem w pióra. Boczek podsmażyłem, następnie dodałem do niego cebulę i czosnek. Całość dodałem do mięsa. Szynkę dusiłem do miękkości, na koniec zaklepałem mąką ze śmietaną, posypałem pietruszką.
Podawałem z ziemniakami i kiszoną kapustą.