Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
4 plasterki szynki to u mnie porcja na dwie osoby.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3534
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 964
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1068
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 157
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3534
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 964
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1068
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 157
Składniki
Plastry szynki rozbiłem i przyprawiłem (papryka słodka, sól, pieprz, zioła prowansalskie). Lekko oprószyłem mąką i podsmażyłem na brązowo. Następnie zalałem wodą i dusiłem. Do zalewy wrzuciłem marchewkę, pietruszkę, ziarna pieprzu, kawałek pora... Tak naprawdę to co mam i co doda smaku.
Mięso dusiłem prawie do miękkości, około 20 minut przed końcem dodałem 3 garście fasolki. Fasolkę z mięsem dusiłem razem sprawdzając co kilka minut czy fasolka jest już gotowa.