Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bliny z łososiem"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2746
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 728
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 77
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2746
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 728
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 77
Składniki
Przygotuj rozczyn: odrobinę ciepłego mleka, wymieszaj z łyżką mąki drożdżami i cukrem. Przykryj i odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce.
Po tym czasie przelej go do miski, dodaj resztę mąki gryczanej i pszennej, żółtka oraz roztopione masło.
Połącz wszystkie z resztą ciepłego mleka, poczekaj kilka minut, aż ciasto podrośnie, i dodaj ubite białka. Wtedy usmaż bliny na oleju.
Na gotowe placuszki nałóż odrobinę jogurtu i plasterek łososia. Dodatkowo udekoruj je koperkiem, listkiem szpinaku i kawałkiem cytryny.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax