Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Blok z jajkami i warzywami"
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 55
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37725
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3702
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 55
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37725
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3702
Składniki
Zalewę z ogórków połącz ze szklanką wody, dodaj żelatynę i odstaw do napęcznienia. Całość podgrzej na małym ogniu. Gdy żelatyna się rozpuści, odstaw do wystudzenia.
Do przestygniętej żelatyny dodaj majonez i dokładnie wymieszaj. Jajka ugotuj na twardo w posolonej wodzie. Wystudź je i obierz. Marchewkę umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę. Następnie razem z groszkiem i kukurydzą, zagotuj w posolonej wodzie. Odcedź i odstaw do ostygnięcia.
Szynkę, ogórki i dwa jajka pokrój w drobną kostkę. Gotowy blok oddziel od foremki za pomocą noża (najlepiej przełożyć masę do kilku mniejszych foremek, aby łatwiej było ją wyjąć).
Podawaj pokrojone w centymetrowe plastry ze świeżym pieczywem.Źródło: Na żywo