Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Blok z pistacjami w słoninie"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12869
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1460
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14134
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5868
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12869
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1460
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14134
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5868
Składniki
Kurczaka, indyka, obraną marchewkę i pietruszkę włóż do garnka. Dodaj listek laurowy, ziele, sól i pieprz. Zalej wodą. Ugotuj do miękkości.
Cebule obierz, pokrój, zeszklij na oleju, dodaj wątróbki. Smaż kilka minut. Mięso oddziel od kości, zmiel dwa razy z warzywami i wątróbkami. Do masy dodaj jajka, śmietanę, pistacje, imbir, gałkę, sól, pieprz i sos sojowy. Słoninę potnij w plasterki, wyłóż nimi foremkę, tak aby końce wystawały poza brzegi. Masę przełóż do formy. Przykryj końcami słoniny. Piecz 70 min w 180 st. Udekoruj ziołami i pieprzem. Zamroź.Źródło: Tina