Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na popularne i szybkie kluski kładzione. Tym razem z dodatkiem jabłek. Nie tylko dzieci się nimi zajadają. Koniecznie musicie spróbować.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 365
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2490
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 365
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2490
Składniki
Do mąki wlewamy mleko, dodajemy jajko, szczyptę soli i dokładnie mieszamy. Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do masy. Dokładnie mieszamy. Kluseczki nabieramy łyżką i wrzucamy do gotującej się, lekko osolonej wody. Możemy do niej dodać odrobinę oliwy.
Kluseczki wyciągamy na talerz, gdy wypłyną na wierzch. Podajemy z roztopionym masłem, brązowym cukrem, ewentualne cynamonem.