Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na popularne i szybkie kluski kładzione. Tym razem z dodatkiem jabłek. Nie tylko dzieci się nimi zajadają. Koniecznie musicie spróbować.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11211
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 345
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11211
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 345
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 391
Składniki
Do mąki wlewamy mleko, dodajemy jajko, szczyptę soli i dokładnie mieszamy. Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do masy. Dokładnie mieszamy. Kluseczki nabieramy łyżką i wrzucamy do gotującej się, lekko osolonej wody. Możemy do niej dodać odrobinę oliwy.
Kluseczki wyciągamy na talerz, gdy wypłyną na wierzch. Podajemy z roztopionym masłem, brązowym cukrem, ewentualne cynamonem.