Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12347
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 830
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12347
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 830
Składniki
Włoszczyznę oczyścić, obrać, ugotować, zemleć.
Cebulę i pieczarki obrać, pokroić w kostkę. Słoninę też pokroić w kostkę.
Na gorącą patelnię wrzucić słoninę, po kilku minutach cebulę i pieczarki, zrumienić, a potem zemleć
Pieczeń zemleć, dodać włoszczyznę, słoninę, jajka, przyprawy, wymieszać. Masę włożyć do wysmarowanej formy, piec w piekarniku ok. 40 min.