Dania główne Przepis na:
Bochenek mięsny z ziemniakami

Składniki
- Ziemniaki 5 szt
- mięso mielone wieprzowe 35 dag
- musztarda 2 łyżki
- Jajo kurze 2 szt
- Cebula biała 1 szt
- Pietruszka 1 pęczek
- sól 11/2 łyżeczki
- pieprz mielony 1/2 łyżeczki
- tłuszcz do formy
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać ze skórki i zmielić. Następnie połączyć z mięsem, jajkami, musztardą, posiekaną cebulą, posiekaną natką pietruszki i przyprawami. Całość dokładnie wymieszać, przenieść do przygotowanej foremki i uformować bochenek. Piec w temperaturze 200 stopni około 50 minut, podlewając podczas pieczenia wodą. Po upieczeniu pokroić w plastry i podawać do obiadu z dowolną surówka.
Komentarze do przepisu (0)