Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boczek faszerowany"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
Składniki
Czosnek obierz, rozetrzyj. Posmaruj nim boczek. Mięso posyp majerankiem, solą i pieprzem. Odstaw na 3 godziny. Kajzerkę namocz w mleku. Cebulę obierz, posiekaj.
Karkówkę przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą bułkę oraz cebulę. Dołóż jajko i musztardę. Wsyp sól oraz pieprz do smaku. Dobrze wyrób. Farsz rozsmaruj na boczku.
Boczek ciasno zwiń. Roladę zepnij wykałaczkami albo obwiąż mocną bawełnianą nitką. Pieczeń ułóż w brytfance. Podlej odrobiną wrzątku. Wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześniej do temperatury 180 st. Piecz ok. 70 minut.Źródło: Tina