Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boczek faszerowany"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Boczek natnij wzdłuż, natrzyj wegetą. Połowę mięsa ugotuj. Zmiel mięso surowe i gotowane. Dodaj jajka, natkę, masło, namoczoną żelatynę, przypraw. Nacięcia w boczku napeł nij farszem, zaszyj otwory. Włóż do rękawa do pieczenia. Wlej wino i pół szklanki wywaru. Zepnij rękaw. Ułóż na blasze z wodą. Piecz godzinę. Przed końcem rękaw rozetnij.
Przepis nadesłała Krystyna Gorlewska z Ełku</strong>Źródło: Takie jest życie