Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boczek faszerowany"
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2070
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1363
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 388
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 150
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2070
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1363
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 388
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 150
Składniki
Boczek natnij wzdłuż, natrzyj wegetą. Połowę mięsa ugotuj. Zmiel mięso surowe i gotowane. Dodaj jajka, natkę, masło, namoczoną żelatynę, przypraw. Nacięcia w boczku napeł nij farszem, zaszyj otwory. Włóż do rękawa do pieczenia. Wlej wino i pół szklanki wywaru. Zepnij rękaw. Ułóż na blasze z wodą. Piecz godzinę. Przed końcem rękaw rozetnij.
Przepis nadesłała Krystyna Gorlewska z Ełku</strong>Źródło: Takie jest życie