Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boczek pieczony w czosnku"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 478
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 107
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 182
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 147
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 478
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 107
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 182
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 147
Składniki
Ząbki czosnku obierz, pokrój na plasterki. Gałązki tymianku i rozmarynu umyj, osusz, posiekaj.
Boczek umyj, osusz, natrzyj olejem, solą, pieprzem, majerankiem oraz posiekanymi ziołami.
Ze wszystkich stron obłóż plasterkami czosnku. Boczek owiń folią, wstaw na noc do lodówki.
Boczek ułóż w lekko natłuszczonej formie. Piecz ok. 40 minut w temp. 190°C.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie