Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Boczek z chrupiącą glazurą"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1570
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1276
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1570
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1276
Składniki
Rozetrzyj nożem czosnek z solą na gładką masę. Połącz z imbirem, dżemem, sosem balsamicznym i oliwą.
Włóż do naczynia do pieczenia umyte i osuszone mięso. Natrzyj solą i pieprzem. Polej przygotowaną marynatą i odstaw na 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 140 st. C. Wstaw mięso i piecz je ok. 3 godzin, aż będzie miękkie, a glazura się zeszkli. Po upieczeniu przykryj folią aluminiową i odstaw na 15 minut. Podawaj na ciepło lub zimno.
Boczek możesz zamarynować dzień przed pieczeniem i wstawić do lodówki. Będzie bardziej kruchy.Źródło: Olivia