Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały do mięs z grilla i kanapek z wędliną. Sos, który zastąpi musztardę czy ketchup. W wersji domowej jest zdrowy i wyśmienity. Trudno mu się oprzeć! W naszym sosie zamiast świeżego ogórka (jak w oryginalnej wersji greckiej) dodamy pysznego ogórka małosolnego. Będą tzatziki po polsku.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 363
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 125
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 363
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 125
Składniki
Jogurt przekładamy na sitko z drobnymi oczkami lub o większych oczkach, wyłożone gazą i odsączamy z nadmiaru płynu. Ogórki małosolne trzemy na tarce o grubych oczkach. Tak przygotowany jogurt i ogórki przekładamy do miski. Dodajemy zmiażdżony czosnek, olej, sok z cytryny i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką. Dokładnie mieszamy, dodajemy posiekany koperek (dwie spore garści ). Gotowy sos wkładamy do lodówki na godzinkę przed podaniem, aby się schłodził. Będzie smaczniejszy.