Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Boczek z mielonym mięsem i ogórkami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Boczek opłucz i natnij tak, aby powstał duży płat dający się łatwo zawinąć. Posyp solą i pieprzem.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na maśle na małym ogniu. Dodaj mielone mięso, usmaż i dopraw do smaku. Piekarnik rozgrzej do 180oC. Do mięsa dodaj jajko, wymieszaj.
Na płacie boczku rozłóż farsz z mięsa, na nim pokrojone wzdłuż korniszony. Mięso zroluj, zwiąż dratwą, włóż do brytfanki i wstaw do piekarnika na ok. 1,5 godz.Źródło: Świat kobiety